Válassz túraútvonalat Budapesten, akár néhány órára!

Olyan túraútvonalat javaslunk, ami itt a Budai hegyekben található. Tömegközlekedéssel könnyen elérhető. A túraútvonalak Budapesten akár családosan is járhatók, csak kis sportos hozzáállás szükséges!

 

Kaán károly kilátó:

Kaán Károly kilátó

Fotó: MotorosGeri – A feltöltő saját munkája

A Hűvösvölgybe villamosozva, a végállomásról indulhatsz útnak a S jelzésen egy körútra a Nagy Hárs- hegyet megmászva a tetején a Kaán Károly kilátóval. A kilátó egy régi fából készült többszintes. Alatta húzódik a rejtélyes Bátori- barlang, de sajnos ide csak barlangászokkal juthatsz le!

Sas- hegyi természetvédeli terület:

Sas- hegyi tanösvény

Fotó: Somogyvári D. György

Belépődíjas túra idegenvezetéssel!

A Bach csomópont felett a XI. kerületben leled. Itt találkozhatsz sok ritka növény mellett a Pannon gyíkkal. Elmesélik a hely történetét, egy körtúrán körbevezetnek a kopár csúcs körül, ahol érdekes értékes, egyedül itt található növényeket nézhetsz meg. A túra kb. 45 perc. A csúcsról csodás panoráma nyílik Budapestre.

Piktor téglaüregek:

Piktor tégla üregek

A helyszín a Normafához közel Csillebércen található. A csillebrci buszvégállomástól induló S körút jelzésen haladva találod bal oldalt. Zseblámpát érdemes vinni, ha be szeretnél nézni, de vigyázz, omlásveszélyes!

Mik is ezek a Piktor tégla üregek?

Régen itt fehér agyagot bányásztak, ma már csak a kíváncsi turisták járnak be a 10- 50 m hosszú üregekbe…

 

Ha van még ötleted írd meg nekünk!

 

 

Legújabb cikkek Szabó Dénestől (see all)