Válassz túraútvonalat Budapesten, akár néhány órára!

Olyan túraútvonalat javaslunk, ami itt a Budai hegyekben található. Tömegközlekedéssel könnyen elérhető. A túraútvonalak Budapesten akár családosan is járhatók, csak kis sportos hozzáállás szükséges!

 

Kaán károly kilátó:

Kaán Károly kilátó

Fotó: MotorosGeri – A feltöltő saját munkája

A Hűvösvölgybe villamosozva, a végállomásról indulhatsz útnak a S jelzésen egy körútra a Nagy Hárs- hegyet megmászva a tetején a Kaán Károly kilátóval. A kilátó egy régi fából készült többszintes. Alatta húzódik a rejtélyes Bátori- barlang, de sajnos ide csak barlangászokkal juthatsz le!

Sas- hegyi természetvédeli terület:

Sas- hegyi tanösvény

Fotó: Somogyvári D. György

Belépődíjas túra idegenvezetéssel!

A Bach csomópont felett a XI. kerületben leled. Itt találkozhatsz sok ritka növény mellett a Pannon gyíkkal. Elmesélik a hely történetét, egy körtúrán körbevezetnek a kopár csúcs körül, ahol érdekes értékes, egyedül itt található növényeket nézhetsz meg. A túra kb. 45 perc. A csúcsról csodás panoráma nyílik Budapestre.

Piktor téglaüregek:

Piktor tégla üregek

A helyszín a Normafához közel Csillebércen található. A csillebrci buszvégállomástól induló S körút jelzésen haladva találod bal oldalt. Zseblámpát érdemes vinni, ha be szeretnél nézni, de vigyázz, omlásveszélyes!

Mik is ezek a Piktor tégla üregek?

Régen itt fehér agyagot bányásztak, ma már csak a kíváncsi turisták járnak be a 10- 50 m hosszú üregekbe…

 

Ha van még ötleted írd meg nekünk!

 

 

Szabó Dénes

Szabó Dénes

Túraszervező, túravezető

Magyarországon, és külföldön szervezek kalandos, és látványos kirándulásokat olyan helyekre, amelyeket csak kevesen ismernek, de egyszer mindenkinek látnia kell!
Szabó Dénes