Régóta dédelgetett álmod, hogy egyszer fogod magad és a hátizsákod és felfedezel valamilyen új vidéket? Akár a természet csodáit, akár kulturális kalandozásokra vágysz, Európa számos lehetőséget kínál. Az alábbiakban öt kivételes európai úti célt mutatunk be, amelyek kihagyhatatlanok, és hátizsákos utazóknak is vállalhatók.

 

Karlovy Vary, Csehország

 

Karlovy Vary, a cseh gyógyfürdővárosok gyöngyszeme, a dús erdőkkel borított dombok ölelésében terül el. A város híres gyógyvizei és elegáns spa létesítményei mellett lenyűgöző építészete teszi igazán vonzóvá az utazás ajánlatok között. A barokk és neoreneszánsz épületek között sétálva a látogatók visszarepülhetnek az időben, miközben a helyi forrásokból friss gyógyvizet kóstolhatnak. Karlovy Vary a nemzetközi filmfesztiváljáról is híres, amely minden nyáron magához vonzza a filmvilág jeles alakjait.

 

Toszkána, Olaszország

 

Egy last minute nyaralás célpontja akár a festői Toszkána is lehet. Toszkána Olaszország szívében található, és úgyis nevezhetnénk, hogy a művészet, a gasztronómia és a lenyűgöző tájak hazája. A régió dombjai között elszórt, hangulatos kisvárosok, mint Siena vagy Volterra, valamint a világhírű Firenze városa, a reneszánsz bölcsője, felejthetetlen élményt nyújtanak. A toszkán konyha ízei, az olívaolaj, a pecorino sajt és a Chianti borok feledhetetlen kulináris kalandozásra invitálják az utazót.

 

Last Minute nyaralás

 

Graz, Ausztria

 

Graz, Ausztria második legnagyobb városa, egy igazi kulturális olvasztótégely. A város történelmi belvárosa, mely az UNESCO világörökség része, barokk épületeivel és szűk középkori utcáival lenyűgözi a látogatókat. A Kunsthaus Graz, a modern művészet temploma, és a Murinsel, egy lebegő sziget a Mura folyón, a város modern arcát mutatják be. Graz kiváló kiindulópont Stájerország zöldellő tájainak felfedezéséhez is.

 

Velence, Olaszország

 

Velence, az “Adria királynője”, valószínűleg minden utazó bakancslistáján szerepel. A város csatornái és hídjai, a gondolások és a történelmi épületek, mint a Szent Márk tér és a Dózse-palota, felejthetetlen látványt nyújtanak. A szűk utcák és rejtett terek labirintusában bolyongva igazi velencei hangulatba merülhetünk. A helyi piacok és kézműves üzletek kincsestárak, ahol megismerhetjük a velencei hagyományokat és kézművességet. Egyik leghíresebb eseménye a velencei karnevál, amely a várost minden évben egy lenyűgöző, színpompás ünnepséggé változtatja.

 

“Szponzorált cikk”