A gyerekkedvenc- szigethalmi vadaspark

 

Alpaka, szurikáta, sakál, emu? Nem, ezek nem (csak) távoli országok különleges állatai, hanem a szigethalmi vadaspark büszke lakói is. Állatkülönlegességek és családi kikapcsolódás egy helyen, megfizethető áron, egész évben – ez vár rátok ebben a csodabirodalomban:)

Szigethalmi vadaspark tava kacsákkal

 

Megközelítés:

Autóval Budapestről M5- ös autópályáról letérés Dunavarsány felé az M51 útra. Dunavarsányban a Takosny vezér hídon átszelve a Dunát a Mű út- balra Homok utca- Szabadság utca útvonalon egyenesen.

Tömegközlekedéssel nehezen megközelíthető! De bérelhető busz a vadasparkba utazáshoz (06 70 308-19-17)!

Távolság (Budapestről): 34 km

Utazási idő: 40 perc

Az állatparkban eltölthető idő: 1- 3 óra.

 

Nyitvatartás: 10- 17 óráig (Hétfőn zárva!)

 

Belépő:

Felnőtt: 1600 Ft

Diák, és nyugdíjas: 1000 Ft

Gyermek (2-14 éves korig): 800 Ft

Családi jegy (2 felnőtt+2 gyerek): 4200 Ft

 

Szigethalmi vadaspark tájékoztató

Története:

Az állatkert családi gazdaságból indult, és mára már megkapta az állatkerti besorolást is! Más hasonló létesítményektől eltérően önfenntartó, melyet a belépőddel támogathatsz is! Szívesen fogadnak be sérült állatokat is!

A nagyszülők hozták létre 2011- ben. Kezdetben a kétlbú szárnyasok, tyúkok, kacsák, libák, majd a racka birka, bárány érkezett meg. Majd egy pónit Pengét, és egy nagy lovat Lizát vásárolták meg. Kinőtték a helyet, így egy tágasabb telket kerestek, ami a mostani hely lett.

2012- ben készültek el a karámok.

Megjöttek a kecskék is, majd az apa ötletétől vezérelve megnyitották a családi vadasparkot. Így elkészült a játszótér, a halastó, lett büfé…

Hivatalosan 2014 őszén nyílt meg a szigethalmi vadaspark

 

Az állatkert honlapját itt találod!

 

A pénztárban váltható meg az egyéb szolgáltatások jegyei, így ezt előre érdemes kitalálni:

Állatoknak eledel: 300- 500 Ft

Pónilovaglás: 800 Ft

Kisvonatozás csak kifelé  4 perc (425 m): 600 Ft

Kisvonatozás oda- vissza 8 perc (850 m): 800 Ft

 

Elérhetőség: 06 70 234-94-99

 

Szigethalmi vadaspark járművek

 

Leírás:

 

Állatságok minden méretben

Veled is előfordult már, hogy a gyermeked nagy szemeket meresztett valamilyen állatra a tévében? Hogy az vajon miféle dolog lehet? Vagy esetleg te magad is kíváncsi vagy, hogy milyen lehet élőben egy igazi muflon, szurikáta vagy emu? Most lehetőségetek van rá, hogy együtt tekintsétek meg ezeket a ritka állatokat, és megcsodálhassátok a messze földről érkezett különlegességeket is.

A vadaspark hátterében egy egyszerű család található, akik annyira imádják az állatokat, hogy egyre több és több két- és négylábút gyűjtöttek a saját udvarukba. Az állomány az idők folyamán egyre csak gyarapodott, gyarapodott, ludakkal, kecskékkel, birkákkal, kacsákkal, na meg persze egy-két pónival kezdődött… de aztán beindult a család fantáziája, és úgy döntöttek: ha már lúd, legyen kövér! 

A növekedő állatsereghez persze kellett egy nagyobb terület is, és szépen lassan elkezdett kialakulni a konkrét állatpark. Ebből pedig érkezett az ötlet, hogy ne csupán ők maguk lelhessék örömüket ennyi simogatnivalóban, inkább legyen mindenkinek lehetősége megcsodálni az állatgyűjteményt. 2014-ben tehát megnyitotta kapuit a Szigethalmi vadaspark egy kis, családi vállalkozásként, és azóta is csak bővül a repertoárjuk. Viszont maga a lényeg nem változott: hogy mindenki számára lehetőséget adjanak arra, hogy ritka, vagy annyira nem is ritka állatokkal ismerkedhessenek meg testközelből. Hiszen az állatokból sosem elég.

 

A bejárati kapu előtt az erdő szélén parkolhatsz, majd kb. 500 m gyaloglás után megpillantjátok a kisvasút fordulóját. Sajnos innen is gyalog kell bemenni, bár jó lenne akár innen is kisvasutazni alternatívaként.

Jobbra kisebb homokozó hintával, és a kisvasút alagútjval.  Pár méterrel arréb egy igazi duplafedeles repülőbe mehetsz be, és tesztelheted a pilótafülkét, majd megnézheted a helikoptert, és a villamost, de ezekbe nem lehet bemenni.

Itt találod a történelmi Emese park bejáratát jobbra (Csak nagyobb gyerekeknek ajánlott, vagy szept. második hete környékén érdemes felkeresni, mert akor vannak a várjátékok itt sok gyerekprogrammal!), de balra tartva 200 m után éred el a kisvasút indító állomását, majd a pénztárat.

 

A vadaspark területe jól táblázott.

A háztáji jellegű állatok a bejárat közelében, és itt van egy büfé játszótérrel, majd a park közepén a tó a kacsákkal, innen jönnek a közepes, és nagyvadak…

A hátsó részen a halastó, egy újabb mászókás játszótér, bogácsozó hely, bérelhető rendezvényfaházzal.

 

Családi élmények

 

Családok számára ez egy tökéletes kikapcsolódási lehetőség. A vadasparkban lehet állatokat simogatni és etetni, a kisebbeknek van pónilovaglás és játszótér is, és ha csak egy nyugodt piknikre vágytok, akkor csak lehuppantok valahol a park füves területein, és élvezitek a napfényt és az állatok közelségét. Még bográcsozhattok is! Sőt, ha valami nagyobb szabásút akarnátok, akkor névnapok, születésnapok, és egyéb rendezvények lebonyolítására is van lehetőség a parkban. A büfében meleg ételek is kaphatók, így az ebéd sem gond, ráadásul finom is… (Mi a virslit teszteltük!)

 

És ami újdonság, hogy a Szigethalmi kisvasút megáll a vadasparknál is. Ez egy igazán egyedülálló kisvasutazási élmény lesz, hiszen ez Magyarország egyik legkisebb, személyszállításra alkalmas kisvasútja a maga összesen 850 méteres hosszúságú pályájával. De attól még, hogy picike, nem jelenti azt, hogy ne lenne óriási élmény, főleg a gyerekek számára:) Ha nem akartok visszafele is sokat gyalogolni, akkor csak a kifelé útra vegyetek rá jegyet!

 

Ha egy igazán egyedülálló és izgalmas családi programot keresel, akkor már meg is találtad. Nem kell messzi országokba utazzatok, hogy testközelből ismerkedjetek meg a különleges állatokkal. A Szigethalmi vadasparkban családias környezetben simogathattok és etethettek barátságos állatkákat, egy kicsit kimozdulhattok a városból, és a természet közelségében lehettek. 

 

Állatságra fel!