Mik a legjobb nyakörvtípusok kutyás túrázáshoz?

 

Rohamosan közeledik a jó idő, amit nem csak te, de négylábú barátod is már érezhet a zsigereiben. Pár hét, és kutyusod az első tavaszi napsugarak alatt boldogan fogja koptatni az erdei utakat. Mielőtt azonban megtennétek az első örömsétátokat, érdemes egy mustrát tartanod a nyakörvpiac kínálatában. Hogy miért? Mert egy jó választással a túrázás öröme mindkettőtök számára még nagyobb élmény lehet. Nézzük, melyek a legjobb nyakörvtípusok a túrázáshoz!

 

Túrázás kutyával – írott és íratlan szabályok

 

A kutyás emberek tudják, hogy milyen nagyszerű egy közös napot tölteni a szabadban a négylábú barátainkkal. Amikor együtt járjuk a természetet, van néhány írott, és íratlan szabály is, hogy harmóniában együtt élhessünk a természet kincseivel. Nézzük pontosan mik is ezek!

 

1. Mindig szedd össze!

 

Bizony, ami bemegy, az kis is fog jönni. Bármerre is jársz, mindig legyen a kezed közelében néhány ürülékes zacskó, hogy mindenki balesetmentesen élvezhesse a kirándulást. Szedd össze a kutyapiszkot és természetesen a szendvics csomagolópapírját, üdítős flakont, saját szemetedet is!

 

2. Tartsd pórázon!

 

Mivel az erdő mindenkié, de különösen a benne lakó élőlényeké, ezért fontos, hogy az erdei sétákon mindig tartsd pórázon kedvenced, így elkerülheted, hogy ösztönös viselkedésével kárt tegyen bármilyen természeti kincsben.

 

3. Járt utat járatlanért el ne hagyj!

 

Mindig a kijelölt ösvényeken járj, és kutyádat se engedd be a növények közé, így megóvhatod a természeti csodákat.

 

A legjobb nyakörv típusok túrázáshoz

 

Most, hogy már a zsebedben van a túrázás etikettje, ideje, hogy kiválaszd a legjobb nyakörvet az utatokhoz.

A tökéletes nyakörv ismérvei:

  • Kellőképpen széles

Mivel a kutyusodat valószínűleg csak úgy vinni fogja az orra, elképzelhető, hogy néha megfeledkezik magáról, és húzni fogja a pórázt. Egy szélesebb nyakörvvel megóvhatod őt a sérülésektől.

  • Ne a csatt legyen a csattanó!

A nyakörvek csatjai gyakran a termékek gyenge pontjait képzik. Egy rossz minőségű csat, vagy egy nem megfelelő kialakítás akár váratlan szökéshez is vezet, így érdemes leellenőrizni, hogy masszív csattal rendelkezzen a kiválasztott darab.

  • Ügyelj az anyagválasztásra!

A túl durva anyag idővel kidörzsölheti kedvenced szőrét, vagy akár bőrét. Rugalmas és puha anyagot válassz, amely megfelelően lekerekített végekkel rendelkezik. A bőr nyakörvek jók lehetnek, de víz és sár hatására könnyen megkeményedhetnek.

  • Legyen mosható

Mivel igazi kalandokra számíthattok, elképzelhető, hogy „ezt nem ússzátok meg szárazon”. Érdemes mosható nyakörvet választani, amiből könnyebb eltávolítani a port, piszkot, sarat.

Milyen nyakörvet mellőz túrázás során?

  • Fojtónyakörv

A fojtónyakörvet leginkább idomításhoz szokás használni, de semmiképpen sem az erdőben. Ha valahova beakad a karika, négylábú barátod csapdába kerül. Ezt nyilván te sem szeretnéd!

  • Szegecses nyakörv

Akárcsak a fojtó nyakörv esetében, a dizájnos szegecses nyakörvek sem nyerők, hiszen egy rossz mozdulatnál könnyen felsérthetik kedvenced. A menő darabokat hagyd inkább egy társasági megjelenésre. 

  • Elektromos nyakörv

Tudjuk, hogy ez a termék igen megosztó, mi nem is szeretnénk külön kitérni rá, azonban az egészen biztos, hogy az erdei séta mindenkinek az élvezetekről szóljon. Ne egy erőteljesen ingergazdag környezetben akard őt munkára bírni. A láb mellett tartáshoz ott a póráz, nincs szükség elektromos nyakörvre!

Ha a nyakörv, a hám és a hátizsák is készen áll már, akkor válasszátok ki legújabb úticélotokat, és induljatok útnak!